Vodja projekta: Wanda Mantelj Brkopec
20. november: DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.
Projekt bomo izvedli 20. novembra za učence ob 7.30 uri in za otroke vrtca ob 8.00. Ponudili jim bomo maslo, črni kruh, mleko, med in jabolko.
V vseh razredih bodo razrednikove ure v tretjem tednu v novembru na temo uživanja lokalno pridelanega sadja in zelenjave. PP pripravi vodja projekta.