Skoči na glavno vsebino

OŠ Vavta vas najboljša v prvi pomoči
Ekipa osnovne šole Vavta vas na državno tekmovanje
Prvo pomoč najbolj obvladajo osnovnošolci Vavte vasi
Ekipa PP OŠ Vavta vas bo zastopala regijo na državnem tekmovanju

To je le nekaj navdušujočih naslovov, ki so bili objavljeni v medijih po 12. regijskem tekmovanju ekip prve pomoči dolenjskih in belokranjskih osnovnih šol, ki je potekalo, 12. 4. 2018, v dvorani Leona Štuklja v organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto. Udeležbo na regijsko tekmovanje so si učenke Šejla Balić, Sara Burgar, Julija Jakljič, Sara Jakše, Jana Kregar, Tija Kristan, Larisa Novak in učenec Kristjan Cikanek zagotovili z zmago na lokalnem tekmovanju, ki je bilo v OŠ Žužemberk, 4. 4. 2018. Sodelovalo je trinajst ekip iz osnovnih šol Mestne občine Novo mesto, Škocjana, Mirne peči, Dolenjskih Toplic, Žužemberka, Šmarjete, Šentjerneja in Straže.

  1. 5. 2018 se bomo udeležili državnega preverjanja znanja prve pomoči. Do takrat bomo krožkarji RK vadili prvo pomoč, še naprej prenašali znanje temeljnih postopkov oživljanja na učence naše šole, 8. 5. 2018 se bomo na OZRK udeležili Medgeneracijske vasi, kjer se bomo igrali igre, ki so se jih igrali naši predniki. Aktivni bomo ob Tednu Rdečega križa …

Zahvaljujem se zaposlenim na Območnem združenju Rdečega križa Novo mesto za večletno odlično sodelovanje, vodstvu šole, ki nas podpira pri idejah in izvedbah akcij, vsem učencem, ki sodelujejo in učitelju prve pomoči Alešu Jakšetu, ki nam že vrsto let srčno, strokovno predaja znanje prve pomoči.

Robi Ogulin,
mentor krožka RK

Related Images:

Dostopnost