Skoči na glavno vsebino

Hiška eksperimentov obiskuje formalne izobraževalne institucije po Sloveniji in jih za en dan spremeni v center radovednosti in ustvarjalnosti. Osnovno šolo Vavta vas bo obiskala v torek, 8.5.2018.

 

Vavta vas, 8. 5. 2018 – Hiška eksperimentov potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega razmišljanja in promocije raziskovanja ne počiva.

Tako kot njen starš – Hiša eksperimentov – je Hiška eksperimentov namenjena vsem radovednim ljudem, ki znajo reči: »Tega ne vem, ampak bi se pa rada naučila.« Namenjena je vsem, ki se ne bojijo spodrsljajev in napak, ki so obvezni in dobrodošli sopotnik raziskovanja in poskušanja. Namenjena je vsem, ki skušajo iz sebe nekaj narediti in jim ni vseeno, kaj se okrog njih dogaja.

Projekt sta omogočila glavna pokrovitelja – Lek, član skupine Sandoz d.d. ter Telekom Slovenije d.d.

Ko šola postane center neformalnega izobraževanja

Hiška eksperimentov obiskuje formalne izobraževalne institucije po Sloveniji in jih za en dan spremeni v center radovednosti in ustvarjalnosti. Namen Hiške eksperimentov je tudi v povezovanju v okviru lokalnih skupnosti. Posamezni obisk Hiške eksperimentov v nekem kraju namreč aktivira vodstvo institucije, ki gosti Hiško, da najde lokalne pokrovitelje dogodka.

Za udeležence Hiške eksperimentov pomeni to dan sproščenega učenja, svobodne radovednosti, vztrajnega eksperimentiranja ter varnega okolja za napake in spodrsljaje. Usposobljeni tim Hiše eksperimentov v sodelovanju z lokalnim učiteljskim kadrom spodbuja dialog, vprašanja in iskanje odgovorov.

»Veseli me, da so se naša prizadevanja, da bi pripeljali Hiško eksperimentov tudi v Osnovno šolo Vavta vas uresničila. Na ta način želimo vsem našim učencem in ostalim zainteresiranim občanom približati eksperimentiranje, znanost in raziskovanje na zabaven način,« je povedala Sabina Erjavec, ravnateljica OŠ Vavta vas.

 »Zagotavljamo, da je naš vsakokratni obisk unikaten, vedno kaj novega dodamo. Veseli me, da se tega dobro zavedajo izobraževalne institucije, ki nas zdaj že redno – vsako leto – povabijo, da jih obiščemo. Veseli me tudi, da so tudi pokrovitelji, ko obiščejo dogodek, ki so ga omogočili, navdušeni in zadovoljni. Marsikateri nam reče, da moramo naslednje leto spet priti v kraj,« je dejal dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov.

 

Related Images:

Dostopnost