Skoči na glavno vsebino

Kulturno Umetniško Društvo Straža tudi letos prireja Dularjeve dneve, poimenovane po našem rojaku; pisatelju, pesniku, muzealcu,  prosvetnem delavcu… Jožetu Dularju.

Začnemo že v četrtek, 26. 5. ob 17. uri, ko bodo z lutkovno predstavo Miškino gledališče  Pojoči smetkonjami  na svoj račun prišli naši najmlajši.

Nadaljevali bomo v petek, 27. 5. Naša rojakinja, mlada pisateljica, Erika Kum nam bo v Dularjevem mlinu v Vavti vasi predstavila prvi dve knjigi iz nastajajoče tetralogije: Kot cvetlice in Ki prezgodaj spomladi.

V soboto, 28. 5., se bomo ob 8.30 zbrali na železniški postaji v Straži, od koder se bomo podli na pohod Po poteh Jožeta Dularja, kjer nam bodo, tako kot lani, pobožali dušo bralci Dularjevih tekstov in glasbeniki.

Ob 20. uri istega dne se dobimo v Kulturni dom Straža, na klavirskem koncertu vrhunske pianistke Lovorka Nemeš Dular, prisluhnili bomo skladbam Matičiča, Chopina, Bergama in Prokofjeva.

Vse prireditve so brezplačne, prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni nakupu bobnov, ki jih potrebuje novonastali bend v Osnovna šola Vavta vas.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in podpornikom projekta: Obcina Straza, Turistično društvo Straža, Društvo Vinogradnikov Straža, Taxin d.o.o., Kolpa d.o.o., Rabljeni Kamini

Lepo vabljeni na prireditve!

                                                                                                                                                                                                Vaš KUD Straža

Related Images:

Dostopnost