Skoči na glavno vsebino

V petek, 9. septembra 2022, se je naša šola udeležila že 15. prireditve ob obeležitvi dneva Zemlje na Glavnem trgu v Novem mestu. Letošnji slogan prireditve je bil »Trajnostno v novo šolsko leto«. Učenci in mentorici OŠ Vavta vas smo predstavili našo novo učno pot Glinokopi Zalog. Pripravili smo gradivo, ki je predstavljeno tudi na informacijskih tablah. S pomočjo nabranih rastlin, so učenci obiskovalce z veseljem seznanjali o bogatem rastlinskem svetu, zelo lepo pa so predstavili tudi živalski svet v opuščenih glinokopih. Za obiskovalce smo imeli na voljo različne zgibanke, ki smo jih pripravili in oblikovali v sodelovanju z Občino Straža v projektu vzpostavitve te učne poti. Naša stojnica je bila dobro obiskana. Med drugim sta nas obiskali predstavnici z Občine Straža, ga. Andreja Kren in ga. Karmen Turk, ter g. Albin Kregar s CERODA. Prejeli pa smo tudi priznanje za sodelovanje na prireditvi ter za izvajanje ekoloških in trajnostnih aktivnosti v OŠ Vavta vas. Dobili pa smo tudi darilo, sadiko ameriškega slamnika, ki je medovita rastlina in ga bomo posadili na šolski vrt.

Dopoldne na Glavnem trgu je prehitro minilo. Ob pestrem dogajanju na odru in predstavitvi stojnic dolenjskih osnovnih šol so se učenci pomerili v različnih igrah, sodelovali so na delavnicah, obiskali pa so tudi vozilo e-transformer, kjer so spoznali krožno gospodarstvo in novo življenje odsluženih električnih naprav.

Marsikoga smo navdušili z našo učno potjo in prepričali, da jo obišče. Porodile pa so se tudi ideje o sodelovanju z okoliškimi šolami in vrtci.

Leta 2021 smo z učenci v sodelovanju z Občino Straža in z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije posneli tudi čudovit promocijski video o učni poti. Vabljeni k ogledu na naslovu https://youtu.be/PaGfsSoSm5o.

 

Mentorici: Metka Starešinič in Jana Mežič

Related Images:

Dostopnost