Skoči na glavno vsebino

V torek, 28. marca 2023, smo učenci in učitelji OŠ Vavta vas pripravili spominsko slovesnost v spomin na Jožico Venturini, ki je poučevala kot partizanska učiteljica v Vavti vasi med drugo svetovno vojno. Letos smo obeležili 79-letnico njene smrti. V bogatem programu smo se sprehodili skozi dogajanje med drugo svetovno vojno. Osvetlili smo partizansko organizacijo šolstva z dogajanjem na območju današnje občine Straža. Vojni čas smo obiskovalcem približali s petjem, plesom, glasbo in deklamacijami ter tako obudili spomin na učiteljico Jožico Venturini.

Nastopili so učenci recitatorji, glasbeniki, šolska folklorna skupina Brbučki, mažorete, mladinski pevski zbor z mentorico Alenko Gazvoda, šolska glasbena skupina z mentorjem Robijem Ogulinom ter glasbena skupina učiteljev.

Tudi tokrat se je slovesnosti udeležil sin Jožice Venturini, Dušan Venturini, s sorodniki, kar daje prireditvi še poseben pečat. Zbrane goste so pozdravili in nagovorili ravnateljica šole, gospa Sabina Erjavec ter predstavnika Območnega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Straža, gospod Frane Umek in gospod Branko Đukić.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Metka Starešinič

Related Images:

Dostopnost