Skoči na glavno vsebino

Zavodu za šport RS Planica izdelali plakat za program Zdrav življenjski slog.

 

Na naši šoli smo se z novim šolskim letom prijavili in bili izbrani na Javnem razpisu za izbor izvajalcev programa Zdrav življenjski slog 2015/2016. Program je namenjen otrokom od 1. do 9. razreda osnovne šole. Omogoča dodatne ure športne vzgoje in se izvaja po končanem pouku ter ob pouka prostih dneh (počitnice, občasno sobote). Športna vadba je v celoti sofinancirana in za otroke brezplačna. Program vodi Kaja Vukšinič, profesorica športne vzgoje.

Raznolike športne dejavnosti bodo potekale v šolski telovadnici ali na igrišču šole ter v javnih športnih objektih in naravnem okolju. Športne aktivnosti v okviru programa Zdrav življenjski slog zavzemajo: atletiko, gimnastiko, elementarne igre, rokomet, nogomet, odbojko, košarko, rolanje, badminton, ples, smučanje, sankanje, judo, teoretične vsebine o zdravem načinu življenja, plezanje, orientacijo in planinstvo, hokej na travi, namizni tenis, balinanje in še nekatere druge. Posebnost programa je sodelovanje z lokalnimi športnimi društvi, kar še dodatno obogati program. V tem šolskem letu so nam sodelovanje ponudili:

  • Rafting klub Straža
  • Kajak kanu Straža
  • Športno društvo Straža
  • Športno rekreativno društvo Breza
  • Triatlonski klub Novo mesto
  • Atletski klub Krka Novo mesto
  • DRTP Marathon Novo mesto
  • Hokejski klub Dolenjske Toplice

Cilj programa Zdrav življenjski slog je spodbuditi osnovnošolske otroke k oblikovanju zdravega življenjskega sloga s pomočjo dodatne športne aktivnosti, aktivno vključiti vsaj 20% osnovnošolske populacije, zagotoviti zainteresiranim učencem 5 ur športne aktivnosti na teden, odpravljati posledice negativnih vplivov sodobnega načina življenja z vadbo za primerno telesno držo, odpravljanje ploskosti stopal, odpravljanje debelosti, razvoj splošne vzdržljivosti. S programom želimo zagotoviti otrokom, vključenim v program, priporočeno vsakodnevno strokovno vodeno vadbo, v skladu s priporočili EU smernic za telesno dejavnost(sprejetih novembra 2008 v Biarritzu) in v skladu s Strategijo Vlade RS na področju telesne dejavnosti za krepitev zdravja od 2007 do 2012, ki ima pozitivne učinke na zdravje otrok.

Program se bo izvajal po urniku prilagojenemu pouku. Za vse spremembe bodo učenci pravočasno obveščeni preko učiteljice  in oglasne deske. Za dejavnosti, ki se bodo odvijale v času prostih dni (v času počitnic in sobot) vas bomo obveščali tudi preko spletne strani.

Prihajajoči dogodki

Projekti:kulturna šola

eko

shema

zajtrk

SIO 2020

Koledar objav

maj 2024
P T S Č P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Related Images:

Dostopnost