Skoči na glavno vsebino

14.4.2018 smo se planinci Planinskega društva Krka ob 7. uri z avtobusom odpravili iz Novega mesta izpred Planeta Tuš proti Rimskim Toplicam, ki so bile naše izhodišče za hrib Kopitnik (910 m). Avtobus je v Rimskih Toplicah parkiral na parkirišču ob pokopališču.

Planinci , ki jih je bilo tokrat poln avtobus, 55 udeležencev, so pot naprej iz Rimskih Toplic (213 m) nadaljevali ob 8. 45 peš proti Kopitniku, ki se je začenjala vzpenjati v smeri proti Lurdu. Iz naše šole je sodelovala na planinskem pohodu učenka 1. razreda Tina z mamico in učenka 2. razreda Taja z babico in njuna mentorica planinskega krožka Dušanka Štamfelj in mentorica Tanja Žiberna. Ob poti so planinci lahko opazovali prebujajočo naravo, rastline, in sicer še posebno smo bili pozorni na dišečo cvetlico blagajev volčin, ki je zavarovana rastlina in v tem času cveti. Tik pod vrhom Kopitnika (910 m) smo se planinci ustavili, saj na sam vrh lahko stopi naenkrat le nekaj planincev, pot na vrh je tudi varovana z jeklenico. Otroci so imeli možnost preizkusiti plezalno opremo, in sicer so si nadeli plezalni pas, vrvi in si nadeli čelado, kar je bilo za njih še posebno zanimivo. Razgled z vrha Kopitnika je bil čudovit.

Po sestopu s Kopitnika smo našo planinsko pot nadaljevali v smeri Koče na Kopitniku, kjer so se planinci okrepčali s hrano in s čajem. Pot nazaj v dolino proti Rimskim Toplicam smo nadaljevali po drugi poti čez gozd, mimo dišečih čemaževih zaplat. V Novo mesto smo se vrnili polni prijetnih vtisov ob 17. 30 uri.

Zapisala: Tanja Žiberna

 

 

Related Images:

Dostopnost