Skoči na glavno vsebino

OŠ VAVTA VAS NAJBOLJŠA V SLOVENIJI

Letos je bilo izvedeno 12. državno preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči. V prejšnjih prispevkih smo poročali o zmagi na lokalnem in regijskem tekmovanju. V soboto, 12. 5. 2018, je ekipa naše šole postala državni prvak iz znanja prve pomoči. Preverjanje je potekalo v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič, kjer so nas spodbujali nagrajenci natečaja »Ker nam je mar«, predstavniki OZRK Nm, ga. ravnateljica ter starši naših učencev.

Pripravljali smo se skozi celo šolsko leto, preverjanje je obsegalo teoretični in praktični del. V Galeriji, na spletni strani naše šole, si oglejte fotografije, ki jih je posnel Kristjan Cikanek, član zmagovalne ekipe. Fotografije vam bodo nazorno prikazale dogajanje in mojstrstvo naše ekipe ob oskrbi ponesrečencev in nenadno obolelih.

Vedno sem bil in sem ponosen na krožkarje Rdečega križa. Prihajajo nove in nove generacije učencev, ki zavzeto in uspešno nadaljujejo delo predhodnikov. Učijo in naučijo se vsebin, da lahko pomagajo ob nesrečah, nezgodah in nenadnih obolenjih ter pravilnega ukrepanja. Več let nam svoje znanje podaja predavatelj prve pomoči in reševalec g. Aleš Jakše, strokovni sodelavec iz OZRK Novo mesto.

Šejla Balić, Sara Burgar, Julija Jakljič, Sara Jakše, Jana Kregar, Tija Kristan, Larisa Novak, Kristjan Cikanek – postali ste državni prvaki. Skupaj smo se naučili veliko veščin. Dokazali ste, da imate veliko znanja prve pomoči in da se večletno trdo, zagnano delo poplača. Z gotovostjo trdim: ko boste srečali človeka v stiski boste pristopili in pomagali. Vedno pomislite na lastno varnost – potem uporabite znanje, ki ste ga pridobili. Vsi vam bomo hvaležni.

Robi Ogulin,
mentor krožka RK

O nas so pisali tudi v medijih:

http://www.dolenjskanews.com/foto-os-vavta-vas-najboljsa-v-sloveniji/
https://www.dolenjskilist.si/2018/05/13/195911/novice/dolenjska/Ekipa_prve_pomoci_iz_OS_Vavta_vas_je_drzavni_prvak/
http://radiokrka.si/clanek/novice/na-debelem-rticu-tekmovale-najboljse-osnovnosolske-ekipe-prve-pomoci-638159

PS: V prihodnjih dneh boste dobili na dom novo številko Stražana. Zagodel jo je tiskarski škrat. V besedilu so izpadla imena treh naših članic ekipe, zato jih še enkrat navajam: Šejla Balić, Tija Kristan, Larisa Novak. Škrat se opravičuje.

Related Images:

Dostopnost