Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši.

Šole in vrtci smo s strani Ministrstva za izobraževanje v petek, 8. 5. 2020 prejeli okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje šol. Po devetih tednih predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020 šola ponovno odpira svoja vrata najprej za učence 1., 2. in 3 razreda.  Ker pa je v državi še vedno razglašena epidemija, smo dolžni poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih, pri tem pa moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju (Priloga 3). Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu in je v takem primeru vrnitev otroka v šolo odsvetovana.

Da bomo naše delo lahko organizirali na nov način, varno in v skladu s priporočili, vam v prilogi pošiljamo Vprašalnik za starše (Priloga 1)  za redni program (pouk), razširjeni program (jutranje varstvo in podaljšano bivanje), šolski prevoz in šolska kosila od 18. maja naprej.

Vljudno vas prosimo, da izpolnjen vprašalnik pošljete razredniku ali razredničarki na elektronski naslov čimprej, najkasneje pa do torka, 12. 5. 2020, zvečer. Če otrok šole ne bo obiskoval, to tudi ustrezno označite.

Prvi dan prihoda otroka v šolo boste oddali tudi podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 (Priloga 2).

Podrobnejše protokole in načrte aktivnosti, ki bodo v prvi vrsti usmerjeni v varno izvajanje dejavnosti v šoli v času epidemije, vam bomo poslali še pred pričetkom izvedbe pouka v šoli.

Zahvaljujemo se vam za pomoč in sodelovanje.

Z lepimi pozdravi.

Vodstvo šole in strokovni delavci

Seznam prilog:

Related Images:

Dostopnost