Skoči na glavno vsebino

Ekipa učencev OŠ Vavta vas, Lana Franko, Katarina Zupančič in Nejc Peterlin je pod mentorstvom učiteljic Metke Starešinič in Ane Markelj Karlič v okviru podjetniškega krožka sodelovala na natečaju Naj turistična ideja, ki ga je razpisala Turistična zveza Slovenije. Tema letošnjega natečaja je bila Športni turizem. Ker so vsi trije navdušeni športniki in svoj prosti čas preživljajo z ukvarjanjem s športom, so videli priložnost, da predstavijo svojo idejo o razvijanju športnega turizma v Občini Straža.

Pri oblikovanju ideje so se osredotočili na to, kaj je v Občini Straža še neizkoriščeno, vendar ima odličen potencial, da postane turistično zanimivo in del trajnostnega turističnega razvoja. Predstavili so idejo o ureditvi Dularjevega mlina kot turističnega objekta, v katerem bi povezali zgodovino in tradicijo s sodobnostjo in gostinsko-turistično ponudbo s športnimi aktivnostmi in adrenalinskimi doživetji na reki Krki ter razvojem kolesarskih poti.

Njihovo idejo je komisija Turistične zveze Slovenije uvrstila med tri najboljše ideje in jih nagradila z vstopnicami za ogled Kobilarne Lipica. Učenci so bili nagrade in daril zelo veseli, Kobilarno Lipica pa bodo zagotovo obiskali med počitnicami. Za sodelovanje na natečaju pa so prejeli tudi priznanje Turistične zveze Slovenije.

Zapisala: ga. Metka Starešinič

Na sliki od leve proti desni – mentorica Ana Markelj Karlič, Lana Franko, Katarina Zupančič, Nejc Peterlin in mentorica Metka Starešinič.

Related Images:

Dostopnost