Skoči na glavno vsebino

Spoštovani.

Ko gledam nazaj na leto 2020, se je le-to pričelo povsem običajno. V mesecu januarju je bila glavna skrb naših učencev pridobivanje čim boljših ocen pred zaključkom prvega ocenjevalnega obdobja. Virus Covid-19 se je sicer že pojavil, a nihče med nami si ni predstavljal, kaj nas čaka. Zaprtje šol? To je bilo takrat nekaj, kar se zgodi le v času vojne. Zato nas je vse presenetilo, ko je vlada RS dne 12. 3. razglasila, da začasno zapira ne samo šole, ampak ustavlja celotno javno življenje v državi. Pa tudi takrat smo si rekli, da bo to le za 14 dni. In kako smo se motili. Šola je pričela potekati na daljavo. Nov izziv za vse – vas in nas. Vsak teden smo upali, da se pa prihodnji teden res vračamo v šolske klopi. A se je čas vlekel, iz tedna v teden. Tudi, ko smo se postopoma vračali nazaj v šolske klopi, je bilo vse drugače. Vse naše vrednote so od marca postavljene na glavo. Kar smo učili otroke pred tem, ni veljalo več. “Družite se med sabo. Igrajte se. Pomagajte drug drugemu. Posodi sošolcu”. Vse to se je spremenilo v: “Držite razdaljo. Le eden po eden. Sedite za mizo. Vsak naj uporablja le svoje barvice.” Ampak nekako smo splavali in pripeljali šolsko leto do konca. Ob koncu leta oz. ob začetku novega leta smo sicer načrtovali šolsko delo za oba načina – za delo v šoli in delo na daljavo. Vseeno smo upali, da do zaprtja šol ne bo več prišlo. In spet smo tu. Že slaba dva meseca ponovno delamo na daljavo. Mislim, da nam kljub temu, da smo vsega skupaj že močno naveličani, gre dobro. Trudimo se in še naprej se bomo trudili.

Ob tej priložnosti se želim zahvaliti vsem učencem za prizadevno delo ter staršem za pomoč – žal ste na daljavo nepogrešljivi in naša desna roka pri poučevanju. Hvala tudi, da ste nas spustili v svoj zasebni prostor. Hvala učiteljem, da si prizadevate na različne načine pripraviti učno snov zanimivo in razumljivo. Nenazadnje hvala vsem, ki ste nam pomagali opremiti najšibkejše z računalniško opremo. Brez vseh vas ne bi bili kos letošnjemu izzivu.

Kaj nam bo prinesla prihodnost? Ne vemo. Se bomo vrnili v šolske klopi 4. januarja? 11. januarja? Se bomo vrnili šele spomladi? Kdo bi si po takem letu še upal ugibati. V vsakem primeru se bomo potrudili po najboljših močeh. Ta trenutek pa upam le, da boste praznike preživeli v krogu najbližjih, zdravi in si boste znali pričarati čarobni praznični čas kljub vsemu, kar se dogaja okoli nas.

V upanju, da nam leto 2021 prinaša prijetnejše izzive, vas lepo pozdravljam in vam želim vse dobro. Srečno.

Leto 2020 je naokrog 

Sabina Erjavec, ravnateljica

Related Images:

Dostopnost