Skoči na glavno vsebino

V soboto, 14. 5. 2022, je v Kopru potekalo 16. državno preverjanje znanja v nudenju prve pomoči. Tekmovalo je 11 ekip, zmagovalcev regijskih preverjanj.

Našo šolo so zastopali: Alina Brajer, Oskar Cerinšek, Taja Irt, Gaja Lalić, Lina Palčič, Laura Peterlin, Aljaž Pečaver. Fotograf ekipe je bil Janez Novinec.

Na petih prizoriščih so nudili pomoč poškodovanim osebam in nenadno obolelim ter pisali test iz znanja prve pomoči ter zgodovine Rdečega križa. Naša ekipa je zasedla odlično 3. mesto.

Mlajši krožkarji so si z zanimanjem ogledali tekmovanje. Navdušeni so bili nad organizacijo in gostoljubnostjo prirediteljev.

Spoštovani učenci, hvala za sodelovanje (velja za vse krožkarje). Vadili ste resno in zagnano, radi ste hodili h krožku, z zanimanjem in željo po napredku ste osvajali znanja prve pomoči. Pripravljeni ste pomagati sočloveku.

Hvala OZRK Novo mesto za spodbudo, dobro organizacijo ter zaključek zanimivega, zabavnega, uspešnega dne v domačem kraju, v bistroju Galerija. Hvala predavatelju prve pomoči, Alešu Jakšetu.

Učenci, pomislite na lastno varnost, varnost udeležencev …, uporabite znanje, bodite samozavestni in pomagajte. Še enkrat hvala in srečno.

 

Utrinki v galeriji.

                                                                                                                                                   Robi Ogulin, mentor krožka RK

https://www.dolenjskanews.com/foto-os-vavta-vas-spet-v-spici-nudenja-prve-pomoci/

https://radiokrka.si/clanek/novice/os-vavta-vas-tretja-v-drzavi-966494

Related Images:

Dostopnost