Skoči na glavno vsebino

Krožkarji Rdečega križa smo se udeležili 17. državnega preverjanja znanja prve pomoči, ki ga je organiziral Rdeči križ Slovenije v Kopru. Na državnem preverjanju je bilo 14 ekip. Našo ekipo so sestavljali: Laura Peterlin, Oskar Cerinšek, Žiga Jakše, Taja Irt, Maja Židanik, Aljaž Pečaver, Gaja Došlić, Leja Menart, Tit Vintar, Maja Vurušić. Dosegli so odlično 2. mesto.

Tekmovanje je potekalo na lokalni (OŠ Otočec, 5. 4. 2023), regijski (OŠ Leskovec pri Krškem, 22. 4. 2023) in državni ravni (Koper, 13. 5. 2023). Ekipa OŠ Vavta vas se je kot najboljša uvrščala na nadaljnja tekmovanja. Preverjanja so obsegala teoretični in praktični del. Učenci so pisali test, ki je obsegal vprašanja iz prve pomoči in zgodovine Rdečega križa. V praktičnem delu preverjanja so na  prizoriščih oskrbeli poškodovance in nenadno obolele v realistično prikazanih scenarijih.

Hvala vodstvu šole, OZRK Novo mesto za podporo, sodelovanje … Hvala predavatelju prve pomoči Alešu Jakšetu. Učenci hvala za zanimive, zabavne, učeče se ure krožka. Ne pozabite na kratice VODDO, SAMPLE, TPO, AED, AVPU, PLOD, PGO, GROM. Vsem želim vse dobro. Srečno.

 

Zapisal: Robi Ogulin, mentor krožka

 

Utrinki v galeriji.

 

Več o dogodku:

https://www.rks.si/sl/Novice/zadnjidan-dpos-maj2023/

Related Images:

Dostopnost