Skoči na glavno vsebino

Letošnje šolsko leto se lahko naša šola pohvali, da je med devetošolci kar osemnajst učenk in učencev, ki so vseh devet let osnovnošolskega šolanja uspešno opravili slovensko bralno značko. Mentorice in  mentor so jih vsako leto motivirali za branje priporočenih knjig in z njimi opravili pogovor o prebranem.

Društvo DPM Mojca je za vse zlate bralce v novomeškem območju organiziralo prireditev za zlate bralce, ki je bila v petek, 26. 5. 2023, ob 10.00 v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.

Predsednica društva Marjeta Ferkolj Smolič in podžupan Občine Novo mesto Urban Kramar sta pozdravila in nagovorila udeležence prireditve. Učence in mentorje je nato zabaval profesor pedagogike, igralec, animator, pisatelj in pesnik Sten Vilar.

Ob zaključku prireditve so mentorici Sanji Kirn in izbranima učencema podelili knjižne nagrade, ki jih je podarilo Društvo bralna značka Slovenije. Letošnja knjiga je bila Kako razumeti svet avtorice dr. Tine Bilban.

Vse, ki imate radi svet domišljije in raziskovanje zgodb, spodbujamo, da še naprej berete in si s tem bogatite svoj besedni zaklad, razgledanost in svoje znanje.

Utrinki v galeriji.

 

Darja Krivec, šolska knjižničarka

Related Images:

Dostopnost