Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke.

Pred nami je četrti teden, odkar so šole zaprle svoja vrata in je šolsko delo prestavljeno na dom. Počasi se navajamo na novo obliko dela. Najbrž si nihče izmed nas ni niti v sanjah predstavljal, da se bomo izobraževali na daljavo, da se ne bomo družili, da bomo dneve preživljali v samoizolaciji.

Učitelji sporočajo, da večina otrok opravlja svoje obveznosti. Na tem mestu izrekam pohvalo vsem vam, drage učenke in učenci, saj ste dokazali, da prevzemate odgovornost za svoje učenje in znanje.

Zahvala gre tudi vam, spoštovani starši.

Zavedam se, da brez vaše pomoči in podpore izobraževanja na daljavo ne bi mogli izpeljati. Zahvaljujem se vam za ves trud, ki ga vlagate v delo doma in za vse povratne informacije, ki nam jih posredujete. Veseli smo vseh predlogov za izboljšave, kajti  tudi mi smo v vlogi učenca.

In kako kaže? Zadnje informacije, ki smo jih prejeli, govorijo o tem, da bodo šolska vrata zaprta vsaj še do pričetka meseca maja. Medtem bomo v mesecu aprilu vzpostavili način preverjanja znanja – preverjali bomo, v kolikšni meri so otroci dosegli standarde znanja, ki so jih osvajali na daljavo. Preverili, ne ocenjevali. Vemo, da vas skrbi, kako bodo učenci pridobili potrebne ocene. Obetajo se spremembe ocenjevanja, a zaenkrat še nimamo konkretnih informacij.  Še naprej se bomo trudili, da obseg učne snovi ne bo preobsežen. Še naprej bomo iskali možne poti do tistih, ki imajo z učenjem težave.

Danes sem se sprehodila po šoli. Hodniki prazni.  Učilnice samevajo, le občasno vanje posveti kak sončni žarek. Tišina. Kako čudna je šola, ko ni učencev. Ja, pogrešamo vas. Pogrešamo vrvež na šolskih hodnikih. Žal bomo še nekaj časa prikrajšani za to. A nič ni težko, če le vemo zakaj. Želim si, da vsi skupaj še naprej skrbimo drug za drugega.

Še enkrat hvala učencem za prizadevno učenje, staršem za vso podporo in pomoč ter učiteljem, ki raziskujejo nove, ustvarjalne poti izobraževanja.

Lepo vas pozdravljam in ostanite zdravi.

 

Sabina Erjavec
ravnateljica

Related Images:

Dostopnost