Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 5. 5. 2022, je na osnovni šoli Loka Črnomelj potekalo področno tekmovanje osnovnih šol v nogometu (osnovne šole iz Dolenjske, Bele krajine in Posavja) za učence letnik 2008 in mlajše. Na tekmovanju so sodelovale poleg naše šole, še OŠ Metlika, OŠ Brusnice, OŠ Trebnje, OŠ Loka Črnomelj in OŠ Šentjernej.

 

Naši učenci so tekmovanje odprli s porazom 1:4 (strelec za OŠ Vavta vas je bil Vrabac Filip) proti močnim OŠ Brusnicam. V drugi tekmi, ki je bila odločilna za napredovanje v polfinale področnega prvenstva, pa so z 1:0 (strelec Vrabac Filip ) zasluženo odpravili učence iz OŠ Metlike. Naši fantje so si tako z eno zmago in porazom zasluženo priborili polfinale.

 

Naši učenci so v polfinalu (s samo 10 minutnim odmorom) igrali proti močnemu Trebnju in jo izgubili z 3:1 (strelec Vrabac Filip). Moram omeniti le, da smo žal – morali polfinalno tekmo igrati s samo 10 minut predaha, po končani tekmi proti Metlike. Na koncu se je izkazalo, da smo izpadli od končnih zmagovalcev tekmovanja.

 

V tekmi za 3.mesto, smo premagali učence OŠ Šentjernej šele po izvajanju kazenskih strelov, saj je po rednem delu tekme bilo 1:1 (strelec Vrabac Filip). Moram omeniti še, da je v izvajanju kazenskih strelov obeh šol, na koncu bil uspešen le naš golman Burgar Erazem, ki je edini zadel  in uspel obraniti vse 3 kazenske strele nasprotnikov.

 

Ekipo naše šole so sestavljali: Burgar Erazem (vratar), Vrabac Filip (kapetan), Vrabac Gašper, Žagar Jan, Tomič Enej, Faleskini Anže, Miklavčič Domen, Dular Jakob i Gačnik Jan.  Moral bi omeniti še, da smo dobili pohvale s strani organizatorjev tekmovanja za prikazano športno vedenje na in ob igrišču. Čestitke celotni ekipi za prikazano na igrišču in moram pohvaliti fante ponosno branili barve naše šole OŠ Vavta vas in občine Straža.

 

Utrinki v galeriji.

Related Images:

Dostopnost