Skoči na glavno vsebino

Spoštovani, obveščam vas o knjižnih novostih v naši šolski knjižnici

 

  1. REVIJE:
  • REVIJA ŠPORT, št.3-4, 2017, Fakulteta za šport ( Gibalna dejavnost in miselni razvoj otroka, Učinki statičnega raztezanja v ogrevanju, Vadba med delovnim časom, Poškodba gležnja in stopala…)
  • EDUCA, Pedagoška revija za predšolsko vzgojo in prvi triletji, avgust/september 2017 (Z gibanjem do harmonije, Vključevanje učenk in učencev – pogoj za ugodno skupinsko in delavno klimo, vpliv domačih nalog na razvoj učnih strategij, Čuječnost v šoli…)
  • BUKLA, brezplačna revija o dobrih knjigah, december 2017 (Intervjuji: Vinko Moderndorfer, Andrej Blatnik, Veronika Dintinjana, Nataša Golob, Andrej E. SKubic, Iztok Sitar…)
  • NAŠ ZBORNIK, Zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije, št. 6, 2017 (Lutke v naši šoli, MIklavž in strah pred njim, Novice iz Zveze Sožitje, Iz prakse za prakso..)

 

  1. STROKOVNA GRADIVA ZA UČITELJE:
  • UČNA MOTIVACIJA – zbornik III. mednarodne strokovne konference o didaktiki in metodiki 2017 (spodbude in izzivi, jezik, IKT, umetnost, projektno delo…) Branje člankov v zborniku priporoča tudi naša ravnateljica.
  • IGRIVA ATLETIKA : program atletike za otroke / Dekleva Marina, Videmšek Mateja, Čoh Milan, Karpljuk Damir, Dekleva Branko

V knjigi Igriva atletika je opisan program atletike za otroke.Gre za organizirano športno dejavnost za otroke v starosti od 5 do 9 let. Namen publikacije je predvsem uporabne narave. Lahko služi kot priročnik, podprt s slikovnim gradivom, namenjen tistim, ki delajo z najmlajšimi atleti (vzgojitelji, učitelji, vaditelji, trenerji). (VIR: buca.si)

  • SLOVNICA NA KVADRAT

Slovenska slovnica za srednjo šolo

Avtor: Kozma Ahačič
Urednica: Andreja Ponikvar
Datum izdaje: 17.3.2016
Število strani: 194
Vezava: broširana

Slovnica na kvadrat je namenjena vsem, ki želijo dobiti zanesljiv pregled osnov slovenske slovnice, osnovni opis pa bistveno razširja in dopolnjuje s posameznimi zanimivostmi in z analizo najpogostejših mest, kjer učenci in dijaki delajo napake. Primerna je za rabo v srednji šoli, v povezavi s Kratkoslovnico pa bo lahko služila osnovnošolskim učiteljem slovenščine in tujih jezikov kot priročnik za boljši pouk. (VIR:knjigarna.com)

  • KRATKO – SLOVNICA

Avtor: Kozma Ahačič
Urednica: Andreja Ponikvar
Datum izdaje: 17.3.2016
Število strani: 106
Vezava: broširanaKratkoslovnica je namenjena vsem, ki bi radi dobili kratek vpogled v slovnični opis slovenskega jezika. Pregledu slovnične zgradbe slovenskega knjižnega jezika sledijo osnovna pravopisna pravila ter preglednice sklanjatev in spregatev. Vsebina je razdeljena na paragrafe, tako da si lahko učenci sproti označujejo, kaj že znajo. (VIR:knjigarna.com)

 

  1. LEPOSLOVJE ZA ODRASLE: Poglej v prilogo (znanstveno fantastika, ljubezen, kriminal…)

 

LEPO VABLJENI V NAŠO KNJIŽNICO.  

“Sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig razsvetljuje glavo.” Mongolski pregovor

Dušanka Štamfelj

Related Images:

Dostopnost