Skoči na glavno vsebino

Naša šola že tretje leto sodeluje v nacionalnem projektu V jati z drugačnimi. Letošnje srečanje je potekalo v Češči vasi.

Takšni so vtisi naših učencev:

»Sedem učencev iz naše šole je v sredo, 20.10. odšlo v Češčo vas na druženje z uporabniki VDC Novo mesto.

Najprej smo prek zooma poslušali predavanje o zdravju in hitro postali neučakani, saj smo vedeli da bomo jahali in skrbeli za konje.

Ko smo pomalicali, smo se šli različne igre, kjer smo se igrali z odraslimi iz VDC Novo mesto. Metali smo blazinice v tarčo in obročke na palice. Vmes so drugi jahali. Nekateri so bili na konju prvič, nekateri pa so bili že prav spretni in so na konju izvajali različne vaje.

Lahko smo se tudi prosto igrali, božali in gledali ponije, bili na igralih itd.

Potem so nam povedali, da je ponoči nekdo skril vse pripomočke za konje. Naša naloga je bila, da jih najdemo v kupu sena. Vsak od nas, je našel en predmet, povedal za kaj se uporablja in odgovoril na vprašanje na listku. Za nagrado, ker smo našli vse, smo dobili sladoled.

Po tem nas je hišnik s kombijem prišel iskat in nas odlepljal v šolo. Zelo smo se trudili, da bi ga prepričali, naj nas pelje kar domov. Pa nam ni uspelo.

 

»Zelo mi je bilo všeč, da sem spoznala drugačne, odrasle ljudi. Bili so prijazni, tudi zabavni in lepo smo se imeli. «

Eva, 6.r

»Včeraj smo bili v Češči vasi. Preko zooma smo najprej gledali predstavitev VDCja. Potem smo šli jahat konje in smo spoznali nove prijatelje. S prijateljem sva igrala nogomet. Božal sem konja Pikija in ga vodil.«

Jakob, 4.r

»Hišnik nas je pripeljal na kmetijo. Spoznali smo nove ljudi. Potem smo se igrali družabne igre. Jahali smo konja Mico. To mi je bilo všeč. Nekdo je vzel stvari in jih skril v seno. Potem smo dobili sladoled.«

Žiga, 4.r

 

Utrinki v galeriji

Katarina Kulovec U., koordinatorica projekta

Related Images:

Dostopnost