Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo že več kot pol stoletja, je namenjen vsem prebivalcem našega planeta, vzpodbuja pa k aktivnemu ter odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja na vseh področjih.

V petek, 21. 4. 2023, smo na naši šoli obeležili svetovni DAN ZEMLJE. Udeležili smo se že 16. prireditve ob DNEVU ZEMLJE, ki jo organizira Komunala Novo mesto na Glavnem trgu v Novem mestu. Prireditev se je odvijala pod naslovom Mladi in okolje. Na prireditvi so se s svojimi stojnicami in točkami na odru predstavile osnovne šole iz občine Novo mesto ter druge organizacije, ki delujejo na tem področju.

Naši učenci so skupaj z mentoricama Tjašo Kotar in Barbaro Jordan predstavili hrano brez alergenov. Pripravili so degustacijo domačega 100% ajdovega kruha ter dva različna namaza – iz bučnih in sončničnih semen, ki sta predstavljala ‚‘zdravo nutelo‘‘.
Nad degustacijo so bili obiskovalci zelo navdušeni in presenečeni, da lahko pripravimo tako dober namaz, ki je povrhu vsega še čisto brez alergenov in primeren za vse ljudi.

V galeriji si lahko ogledate utrinke iz naše stojnice.

 

Zapisala: Tjaša Kotar

Related Images:

Dostopnost