Skoči na glavno vsebino

Na šoli se zavedamo pomena branja in raziskovanja po vsebinah, ki se skrivajo v knjigah. Celo šolsko leto so mentorji bralne značke učence spodbujali k branju izbranih knjig in večina učencev je uspešno prebrala ter obnovila priporočeno število knjig in pesmi.

Za nagrado in dodatno motivacijo za branje v prihodnjih letih je te učence v četrtek, 20. 4. 2023, v času pouka obiskal slovenski ilustrator Uroš Hrovat. Učenci so imeli priložnost spoznati njegove ilustracije in knjige v knjižnici, kjer imamo razstavo njegovih del, ki si jih lahko tudi izposodijo.

Uroš Hrovat je pred učenci ob branju zgodb Petra Nosa in Živalskih novic ustvarjal ilustracije. Učenci so imeli edinstveno priložnost spoznati, kako izpod črnega flumastra nastajajo liki in podobe književnih junakov, ki so jih spoznali v knjigah. Z zanimanjem so opazovali in poslušali.

Ob zaključku so se učenci in mentorji ilustratorju zahvalili z bučnim aplavzom.

Vsem učencem še enkrat čestitam, da so uspešno opravili bralno značko, mentorjem, da so pri njih skrbeli za motivacijo do branja, in vodstvu šole za podporo pri organizaciji dogodka.

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Darja Krivec, šolska knjižničarka

Related Images:

Dostopnost