Skoči na glavno vsebino

Črke sestavljajo besede, besede sestavljajo povedi in povedi besedila. Tudi v tem šolskem letu so učenci od 6. do 9. razreda brali zgodbe in poezijo, ki sta jih predlagali mentorici Sanja Kirn in Ana Markelj Karlič.

Učenci so prebrana besedila predstavili mentoricama in skupaj so raziskovali njihovo sporočilnost in prepoznavali književne junake. Za nagrado za uspešno opravljeno bralno značko smo na šoli ponovno organizirali tradicionalni Večer v knjižnici.

V petek, 12. 5. 2023, so imeli prijavljeni učenci, ki so opravili bralno značko, edinstveno priložnost spoznati slovenskega pesnik, pisatelja, dramatika, gledališčnika in prevajalca Andreja Rozmana Rozo. Gost je na svoj hudomušen način predstavil svoja dela in recitiral svojo poezijo. Z navdušenjem smo ga poslušali in se prepustili njegovi interpretaciji.

Večer smo obogatili s socialnima igrama, kjer so se učenci medsebojno spoznavali, izvedli smo lov za zakladom, pri katerem so učenci na različnih postajah razmišljali in iskali rešitve. Z vsako pravilno rešeno aktivnostjo so si priigrali črke, ki so jih na koncu sestavili v geslo Knjiga je prva liga. Črke gesla so nato premetavali in najuspešnejšim je uspelo sestaviti najdaljšo besedo z 12 črkami. Poskusite še vi in če najdete še daljšo, jo lahko sporočite knjižničarki.

Večer je bil poln adrenalina, zato smo se okrepčali z odlično večerjo, ki nam jo je pripravila kuharica Vesna. Pice z različnimi okusi smo pojedli na mah.

Večer smo obeležili s skupinskim fotografiranjem in evalvacijo, ki si jo lahko ogledate na oglasni deski pred knjižnico.

Za odlično izpeljan večer izrekam zahvalo timu, ki je pripravil in izpeljal program, kuharici, ki nam je pripravila večerjo in posladke, mentoricama, ki sta skrbeli za izvedbo bralne značke in vodstvu šole, ki podpira branje in omenjeni dogodek.

Namesto zaključka prilagam zapis dveh učencev:

V petek, 12. 5. 2023, smo imeli učenci, ki smo v letošnjem šolskem letu opravili bralno značko, večer v knjižnici. Obiskal nas je Andrej Rozman Roza, ki nas je zelo nasmejal. Kuharica Vesna nam je pripravila okusno večerjo. Na koncu smo imeli še lov na zaklad, ki je bil zelo zabaven. Splača se opraviti bralno značko!

 

Aljaž Pečaver in Tit Vintar, 7. a

 

Utrinki v galeriji.

 

Zapisala: Darja Krivec, šolska knjižničarka

Related Images:

Dostopnost